30 maj 2022

Kursavslutning i Läs- och skrivinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass


Den 30–31 maj är det avslutning på Karlstads universitet för studenter som läst den praktiknära uppdragsutbildningen Läs- och skrivinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass. Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper om språk-, skriv- och läslärande, liksom vad som kan utgöra hinder för detsamma.

Den 31 maj har vi glädjen att få ta del av två intressanta föreläsningar/workshops: Märtha Andersson, tidigare förskollärare och grundskollärare år 1-7, nu forskare vid Luleå Tekniska Universitet, föreläser under rubriken: Berättandets möjligheter och utmaningar i skolans tidigare år. Ann-Marie Körling, lärare/föreläsare, författare, läsambassadör, föreläser under rubriken: Främja läsandet med nyfikenhet!Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper om språk-, skriv- och läsutveckling liksom vad som kan utgöra hinder för detsamma.

I kursen behandlas och fördjupas förskolläraryrkets behov av att på vetenskaplig grund kunna identifiera och utforma arbetssätt och arbetsmiljöer med målet att kunna stödja alla barns och elevers språk-, skriv- och läsutveckling, samt medverka i utveckling av inkluderande språkliga lärmiljöer. I kursen ingår kunskap om och förståelse för genomförande och analys av det obligatoriska bedömningsstödet, samt koppling till pedagogiska åtgärder. I kursen ingår litteraturseminarier och fältstudier.

LÄNK: https://kau.instructure.com/courses/13409