15 augusti 2023

SKRIVUNDERVISNINGENS GRUNDER – Upplaga II


Nu har antologin Skrivundervisningens grunder kommit ut i en ny upplaga. I denna andra upplaga är samtliga kapitel uppdaterade och reviderade enligt den nya läroplanen (Lgr22). Vidare har ett kapitel tillkommit som lyfter de estetiska lärprocessernas betydelse i skrivundervisningen. Bokens författare är verksamma som lärare och forskare. Redaktörer för antologin är Karin Forsling och Catharina Tjernberg.
I Skrivundervisningens grunder delar forskare och lärarutbildare med sig av sin mångåriga erfarenhet inom fältet. Boken ger en bred översikt över aktuell forskning om att lära sig skriva. Den visar på alla de förmågor, kunskaper och kompetenser som krävs för en framgångsrik skrivundervisning och för skrivlärande i dagens komplexa samhälle. Alla kapitel är förankrade i skolans värld och de väver på olika sätt ihop teori och praktik.

Forsling, K. & Tjernberg, C. (reds.). Skrivundervisningens grunder: elever 6–10 år. Lärobok för lärarstudenter och verksamma lärare. (Andra uppdaterade uppl.) Gleerups förlag